خیز منطقه مغان برای تبدیل به قطب تولید روغن کلزا
اکتبر 19, 2018معرفی گونه های حیوانی منطقه مغان
نوامبر 16, 2018فرودگاه های طبیعی مغان
معرفی تالاب ها: محیط هایی هستند که مشخصاتشان چیزی میان خشکی و آب است. تالاب ها ممکن است همواره دارای آب باشند یا اینکه گاه خشک باشند مشخصه اصلی تالاب ها ماندگاری نسبی آب در آنها است آب تالاب ها ممکن است شور باشد یا شیرین و انواع مختلف دارد.
کنوانسیون رامسر: معاهده ای بین المللی است که در سال ۱۹۷۱ امضا شده است به منظور حفظ و نگهداری تالاب ها می باشد. در این کنوانسیون فهرستی از تالاب های مهم جهان نیز تهیه شده است که به فهرست رامسر شهرت دارد.در این فهرست بریتانیا با ۱۶۴ تالاب از لحاظ تعداد و کانادا با ۱۳۰ هزار کیلومتر مربع تالاب از لحاظ وسعت رکورد دار است مقر دائمی کنوانسیون در گلند سوئیس است.
تالاب اصلاندوز مغان: در ۵۰ کیلومتری پارس آباد مغان و در سه کیلومتری اصلاندوز مغان واقع شده است و یکی از تالاب های مهم استان اردبیل است. نقش این تالاب در تامین آب شرب دشت مغان (شهرستان های پارسا آباد و بیله سوار و و گئرمی مغان) می باشد. علاوه بر این تالاب میل مغان یکی از مقاصد اصلی پرندگان مهاجر به حساب می رود.یکی از محیط های زندگی پرندگان و آبزیان می باشد. وجود پرندگان مختلف و مهاجرت پرندگان از نقاط مختلف به اینجا به فرودگاه طبیعی بی نظیر تبدیل کرده است.
تالاب تپراق کندی موغان: تالاب تورپاق کندی یک تالاب نیمه طبیعی است که در نتیجه فعالیت های انسانی ایجاد شده است که بانکت بندی (سیل بند) در ساحل رودخانه مرزی آراز برای جلوگیری از پیشروی و فرسایش رودخانه در خاک جمهوی اسلامی ایران بوجود آمده است. آب این تالاب هم از نفوذ آب رودخانه ای آراز (ارس) و چند چشمه کوچک و بزرگ که در جانب جنوب غربی تالاب قرار دارن تامین می شود تالاب روستای تپراق کندی در شمال روستای تپراق کندی به عنوان روستای هدف گردشگری شهرستان پارس آباد مغان و نزدیکی رودخانه آراز در مرزی جمهوری آذربایجان واقع شده است. این تالاب ۱۵ هکتار وسعت و با روستای تپراق کندی ۹۰۰ متر فاصله دارد
اهمیت و فواید تالاب ها: تالاب ها به عنوان اکوسیستمهای حاصلخیز و غنی و منحصر به فرد می توانند در برنامه های راهبردی جهانی و اقتصادی و اجتماعی نقش تعیین کننده داشته باشند. تالاب ها منشا خدماتی و کارکردی های متعدد و بی شماری دارند که از مهمترین انها می توان به تامین معشیت و کمک به اقتصاد جوامع محلی حاشیه تالاب ها نام برد. و با توجه و رسیدگی مسئولان منطقه می تواند به قطب توریسم و گردشگری منطقه تبدیل شوند که در پویایی اقتصاد منطقه کمک بسزایی داشته باشد و بدلیل مهاجرت و زندگی کردن پرندگان گونان و مختلف از نقاط مختلف به تالاب ها فواید محیط زیستی بالایی را دارد.
تهیه کننده: علی زالی کورعباسلو – کارشناس سنجش از دور
گروه اولدوز مغان
2 دیدگاه
سلام وقتتون بخیر
بهترین زمان برای سفر و عکاسی از تالاب اصلاندوز چه موقعی از سال هست؟
سلام
وقتتون بخیر
اردیبهشت بهترین زمان هست