برگزاری نخستین دوره تور اینفو مغان و سبلان
دسامبر 8, 2018
جشنواره غذای سنتی خشیل در گرمی مغان برگزار می‌شود
ژانویه 10, 2019
برگزاری نخستین دوره تور اینفو مغان و سبلان
دسامبر 8, 2018
جشنواره غذای سنتی خشیل در گرمی مغان برگزار می‌شود
ژانویه 10, 2019

روستای اسد کندی کورعباسلو – اصلاندوز مغان

 

موقعیت و وسعت روستای اسدکندی کورعباسلو مغان

روستای اسد کندی کورعباسلو شامل چندین روستا به نام اسد کندی یک، دو و سه جزو شهرستان اصلاندوز مغان می باشد.  روستای اسدکندی کورعباسلو از شمال و جنوب به کانال اصلی آب و مزارع کشاورزی و رودخانه آراز (رود ارس)، از شرق به روستای مقصودلوی علیا از توابع کورعباسلو و از غرب به روستاهای باغشلو کندی و تربت کندی (تریت کندی) و از جنوب به اسد قشلاقی و ارتفاعات کوهستان آغ داغ محدود می شود. روستاهای اسد کندی کورعباسلو با شهر اصلاندوز مغان ۳ کیلومتر و با شهر پارس آباد مغان و یا پارسا آباد (موغان شهر) ۴۲ کیلومتر فاصله دارد. وسعت کل سه روستای اسد کندی کورعباسلو حدودا بیست کیلومتر مربع می باشد.

پیشینه تاریخی روستای اسدکندی کورعباسلو

تاریخ شکل گیری و سکونت در روستای اسدکندی به سال های دور بر می گردد. این روستا نتیجه اسکان دائمی طوایف شاهسون کورعباسلو بوده که آن هم بعلت وجود شرایط مناسب جهت کشت و زراعت و داشتن آب و هوای مناسب جهت یکجانشینی بوجود آمده است.

وجه تسمیه روستای اسد کندی کورعباسلو

وجه تسمیه نام روستا به احتمال زیاد نیز برگرفته از نام رئیس ایل که اسد نامیده می شد و روستا به همین خاطر اسدکندی نام گذاری شد. اقوام ساکن در این روستا از ایل شاهسون طایفه کورعباسلو می باشد.

محصولات کشاورزی، دامی و تولیدی روستا:

اقتصاد غالب روستای اسدكندی حول محور كشاورزی و زراعت است. یعنی عمده فعالیتهایی كه جهت تامین معاش صورت می پذیرد بر مبنای امور کشاورزی و تا حدی باغبانی و دامپروری می باشد. ترکیب و سطح کشت یونجه مهمترین محصول زراعی روستای اسدکندی است که حدود ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی را زیر کشت دارد. بعد از آن پنبه با ۱۰۰ هکتار در رتبه دوم سطح زیرکشت محصولات قرار دارد و گندم هم  با ۵۰ هکتار جزء  این اراضی آبی می باشد. از دیگر اراضی زیرکشت دیم می توان به جو با ۲۵ هکتار اشاره داشت. در زمینه باغات نیز چند هکتار باغ در این روستا وجود دارد. یكی دیگر از فعالیتهای كشاورزی اهالی مربوط به پرورش و نگهداری از دام است. در این روستا حدود ۱۰۰ راس گاو و ۱۰ راس گاومیش چند راس گوسفند وجود دارد.

جمعیت، شغل روستای اسد کندی کورعباسلو

جمعیت سه روستای اسدکندی کورعباسلو (یک، دو و سه) حدودا با ۱۵۰ خانوار و ۶۰۰ نفر را شامل می شود. اکثر مردم روستا به شغل های دامداری، کشاورزی و بخشی همزمان به صورت عشایر و خدماتی مشغول می باشند. اهالی روستا به محصولات کشاورزی از جمله کاشت پنبه، گوجه و خیار، هندوانه، یونجه و گندم و جو مشغول بوده و در ضمن ۴۰ درصد اهالی روستا نیز از طریق استخدام در آموزش و پرورش و یا به صورت آزاد به دلیل نداشتن فرصت شغلی خارج از روستا در شهرهای پارساآباد موغان، مشکین شهر (خیاو)، اردبیل، تبریز، تهران و … امرار و معاش می کنند.

دین، زبان روستای اسدکندی کورعباسلو

دین اکثریت اهالی روستای اسدکندی کورعباسلو اسلام است. زبان مردم روستا مثل سایر روستاهای منطقه مغان و آذربایجان، ترکی آذربایجانی می باشد.

دهیاری و شورای اسلامی روستا

دهیاری روستای اسد کندی از ۱۳۸۷ تاسیس شده است و آقای حسین فولادی کورعباسلو از بدو تاسیس دهیار این روستا می باشد. شورای اسلامی روستا از بدو تاسیس شورای اسلامی در این روستا انتخابات شورای برگزار شده است.

امکانات روستای اسدکندی کورعباسلو مغان

روستای اسدکندی دارای امکانات آب، برق، تلفن، گاز، خانه بهداشت، مدرسه ابتدایی و راهنمایی، راه آسفالته، دهیاری است.

جاذبه های گردشگری روستای اسد کندی کورعباسلو

جاذبه های طبیعی: وجود مزارع مراتع دیم در جنوب روستا تا ارتفاعات آغ داغ، مزارع زراعی از جمله یونجه، پنبه، انواع میوه جات و سیفی جات و …

جاذبه های فرهنگی: آداب و رسوم عشایر شاهسون، بافت انواع صنایع دستی مانند ورنی، گلیم، فرش و مفرش و …

جاذبه های تاریخی: وجود خرابه های مسکونی از جمله قبور و گورستانها در اطراف روستا و کناره رود آراز (ارس) می باشد.

جاذبه های ویژه: وجود کانال کوچک و کانال بزرگ آبرسانی که از سد میل مغان در نزدیکی اصلاندوز مغان شروع و پس از آبیاری مزارع مردم محلی و کشت و صنعت و دامپروری منطقه مغان و سپس گذر از جعفرآباد مغان و بیله سوار مغان و بخشی از گرمی مغان به خاک جمهوری آذربایجان وارد می شود.

 

گردآورنده: گروه اولدوز مغان

دیدگاهتان را بنویسید