نفت و ذخایر زیر زمینی منطقه مغان
نوامبر 20, 2018روستای داش دیبی گرمی مغان
نوامبر 20, 2018روستای شوون – گرمی مغان
روستای شاوون یا شوون در ۳۰ کیلومتری شهر گرمی مغان واقع است.
این روستا از طرف جنوب به روستای بیعرق، از طرف شمال به روستای عرفان تپه، از طرف مغرب به روستای قرهتاق و از طرف مشرق به روستای قوزلو محدود می شود.
یکی از ویژگیهای این روستا قرار گرفتن مقبره مشهور سید نجفقلی که کیمیای سعادت اهالی این قریه بوده می باشد.
این روستا با دارا بودن ۳۰ خانوار و ۱۵۷ نفر جمعیت یکی از سرسبز ترین قریههای این منطقه میباشد.
اقامتگاه بومگردی در گرمی مغان
در بخش موران، در روستاهای افجه، اوماسلان و وان، در بخش مرکزی در روستاهای گیلارلو، اینی، بزلو، تنگ، داش دیبی و تولیر و در بخش انگوت در روستاهای دوملو، برزند، قاسم کندی، بزلو و داش زیوه می توان اقامتگاه های بوم گردی دایر کرد.
راهاندازی اقامتگاهها منجر به رونق اقتصادی روستاها و ممانعت از مهاجرت روستاییان شده و همچنین جاذبههای طبیعت گردی روستاها را معرفی خواهد کرد.
به منظور راهاندازی اقامتگاهها اداره میراث فرهنگی شهرستان گرمی مغان از ایدههای خلاقانه و طرحهای سرمایهگذاری حمایت میکند.
اقامتگاههای بوم گردی از جمله پروژه های گردشگری روستایی می باشند که گردشگران می توانند با اقامت در این مجموعه ها، زندگی روستایی را از از نزدیک تجربه نمایند.
مراکز دیدنی روستای شوون
از جمله نقاط دیدنی در مجاورت اقامتگاه شوون می تواند به دره آبشارها اشاره کرد، این دره در حدود ۳ کیلومتر طول دارای تراکم بالایی از آبشارها می باشد که بزرگترین آنها به نام ایلانلی شوله سی ارتفاعی حدود ۲۵ متری دارد که در نمایی خاص دارای محیطی دایره ایی شکل و زیبا می باشد.
اقامتگاه بومگردی شوون
در راستای رونق صنعت گردشگری در استان اردبیل (منطقه ساوالان)، شرکت توسعه گردشگری آذرسیر مغان کار احداث اقامتگاه بوم گردی شوون را در روستای شوون از توابع شهرستان گرمی در سال ۹۶ استارت زد که این پروژه در سال ۹۷ به اتمام رسید و اماده پذیرایی از گردشگران می باشد.
این اقامتگاه با مرکز شهرستان حدود ۲۵ کیلومتر فاصله دارد که در دل طبیعت بکر و دست نخورده منطقه موران چون نگینی می درخشد.
روستای شوون در منطقه کوهستانی با آب و هوایی معتدل واقع شده است و رودخانه ایی از وسط روستا عبور می کند که جلوه خاصی به روستا بخشیده است.
قسمت روبروی اقامتگاه و بالای کوه می توان جنگلهای هیرکانی را مشاهده نمود و اگر در همین سمت یعنی شرق حرکت کنیم با فاصله هوایی ۳۰ کیلومتر دریای خزر را می توان مشاهده نمود، نزدیکی به دریای خزر باعث شده ست که رطوبت منطقه برای رشد جنگل مناسب بوده و در فاصله نچندان دور از اقامتگاه با توده های جنگلهای هیرکانی برخورد نماییم.
این اقامتگاه کاملا به صورت بومی طراحی و با مصالح موجود در منطقه بازسازی شده و المانهای به کار رفته در آن از جمله طاقچه ها، ایوان ها، طرح کاهگلی دیوارها ،پنجره های دوجداره چوبی، دیوارهای ضخیم ۸۰ سانتی مطابقت کامل با خانه های روستایی منطقه داشته و نمایی زیبا از فرهنگ و آداب منطقه را به نمایش بگذارد.
مصالح اصلی به کار رفته در ایجاد خانه های این روستا عمدتا از سنگ بوده که همین موضوع در طرح اقامتگاه نیز کاملا رعایت شده تا تغییری در بافت روستا ایجاد نشود.
شما می توانید با حضور در این اقامتگاه علاوه بر تجربه زندگی روستایی از قبیل مشارکت در پخت نان، شیر دوشی، میوه چینی، زنبورداری از محیط آرام روستا نهایت استفاده را برده و لحظات شادی را به همراه موسیقی اصیل آذربایجان تجربه نمایید.
برگرفته از اقامتگاه شوون گرمی مغان
گردآورنده: گروه اولدوز مغان