روستای شوون و اقامتگاه بومگردی گرمی مغان
نوامبر 20, 2018
روستای اولتان – پارس آباد مغان
نوامبر 22, 2018
روستای شوون و اقامتگاه بومگردی گرمی مغان
نوامبر 20, 2018
روستای اولتان – پارس آباد مغان
نوامبر 22, 2018

روستای داش دیبی – گرمی مغان

 

روستای داش دیبی در استان اردبیل (منطقه ساوالان) در حدود ۱۷ کیلومتری شرق شهرستان گرمی مغان و در منطقه کوهستانی در نقطه نزدیک به صفر مرزی کشور جمهوری آذربایجان قرار گرفته‌است. داش دیبی از دو کلمه تُرکی ، “داش = سنگ، صخره و دیبی = زیرین” و به معنی ” زیر صخره” می‌باشد، و چون این روستا در زیر کوهی صخره‌ای که مثل چتر بر بالای آن گسترده شده‌است قرار گرفته، به این نام مشهور شده‌است.

روستای داش دیبی واقع در بخش مرکزی شهرستان گرمی مغان یکی از روستاهای مهم برای این منطقه و شمال استان اردبیل به شمار می آید. این روستای کم جمعیت که طبق سرشماری سال ۹۵ دارای ۲۸ خانوار و ۸۰ نفر جمعیت است، از جاذبه های بی نظیری برای توسعه گردشگری برخورداری است.

 

لزوم ایجاد مسیر پیاده روی در این روستا

یکی از اقدامات مهمی که برای توسعه گردشگری داش دیبی مورد توجه می باشد ایجاد مسیر پیاده روی از داش دیبی تا آبشار رمضانلو است.

اجرای چنین طرحی به اعتبار کلان نیازمند نبود و با سنگ های محلی نیز قابل اجرا است و بر همین اساس ما از طریق اعتبار دهیاری و یا سایر منابع اعتباری این موضوع را در اولویت قرار خواهیم داد.

وجود چشمه همیشه جوشان داش دیبی با دبی آب بالا یکی از مهمترین جاذبه های روستا است، منطقه گردشگری داش دیبی به دلیل وضعیت توپوگرافی زمین دارای جاذبه های طبیعی متعددی است که علی رغم کمبود های فراوان سالانه پذیرای هزاران گردشگر مختلف است.

پوشش مناسب گیاهی منطقه و رشد انواع گیاهان دارویی در منطقه باعث شده داش دیبی یکی از مناطق مهم از حیث دارا بودن گیاهان دارویی گرمی مغان باشد و از این منظر باید سازمان هایی همچون جهاد دانشگاهی کارهای تحقیقاتی خود را در این منطقه توسعه دهند.

از موانع توسعه گردشگری داش دیبی می توان به نبود امکانات اقامتی، تفریحی و رفاهی داش دیبی اشاره کرد و از این رو از سرمایه گذاران حوزه گردشگری می خواهیم با حضور در این محل و بررسی قابلیت های آن، نسبت به ایجاد چنین مرکزهایی اقدام کنند.

 

قابلیت های گردشگری روستای داش دیبی

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گرمی مغان در این زمینه می گوید: منطقه داش دیبی به دلیل ارتفاع ۱۶۰۰ متری از سطح آبهای آزاد و مه گیر بودن این منطقه در طول فصل پاییز و بهار دارای بارندگی مناسبی بوده و به همین دلیل داش دیبی از نظر پوشش گیاهی دارای درختچه های بسیاری است.

روح الله محمدی می افزاید: ارتفاع مناسب داش دیبی به همراه پوشش جنگلی باعث شده داش دیبی در تابستان دارای آب و هوای خنک باشد بطوریکه اختلاف دمای داش دیبی از شهر گرمی گاهاً به بالای ۱۰ درجه هم می رسد.

وی تصریح می کند: دره و رودخانه داش دیبی که تا منطقه گردشگری رمضانلو در شمال داش دیبی امتداد دارد یکی از زیباترین دره های شهرستان گرمی بوده و انتهای این دره به یک آبشار زیبا به نام رمضانلو منتهی می شود و یکی از برنامه های پیش رو ایجاد رینگ پیاده روی از داش دیبی تا این محل است.

این مقام مسئول بیان می کند: مهمترین مانع توسعه گردشگری داش دیبی راه ارتباطی این روستا است که به علت کم عرض بودن، خاکی بودن و صعب العبور بودن این راه امکان دسترسی راحت و ایمن را ناممکن ساخته است و در صورت توجه به این مهم فضای مناسبی برای توسعه گردشگری فراهم می شود.

 

گردآورنده: گروه اولدوز مغان

دیدگاهتان را بنویسید