زعفران منطقه مغان
آوریل 5, 2019برنج منطقه مغان
آوریل 7, 2019تاریخچه و مناطق جغرافیایی زیتون
زیتون (به انگلیسی Olive) با نام علمی Olea Europaea شامل تقریباً بیست گونه درختان کوچک از خانواده زیتونیان بوده و در زمان قدیم از حوزه دریای مدیترانه، اسکاتلند، شمال آفریقا، جنوب شرقی آسیا، شمال تا جنوب چین و شرق استرالیا پراکندگی گستردهای داشته اند.
مناطق کشت زیتون در جهان و ایران
برترین تولیدکنندگان زیتون در جهان عبارتند از: ایتالیا، یونان، ترکیه، مراکش، سوریه، تونس، مصر، پرتغال، الجزایر، آرژانتین، پرو، لیبی، اردن، فلسطین، استرالیا، لبنان، آلبانی، آمریکا، شیلی، ایران، کرواسی، آذربایجان و فرانسه.
در ایران نیز مناطق مهم کشت زیتون عبارتند از: شهرستان رودبار استان گیلان، منطقه مغان (استان اردبیل)، شهرستان طارم استان زنجان بیشترین تولید زیتون در کشور را دارند.
شورای بینالمللی زیتون که مقر آن در آتن یونان است با هدف ترویج فرهنگ مصرف میوه زیتون و روغن آن برای بالا بردن میزان سلامتی افراد تاسیس شد که ایران از سال ۱۳۸۵ به عضویت این شورا درآمده است.
زیتون در منطقه مغان
با بررسی انجام شده مشخص گردید که در منطقه مغان از نظر حداکثر دمایی برای کشت زیتون محدودیتی وجود ندارد اما ازنظر دماهای دوره گلدهی و جوانه زنی تا حدودی مناسب نمی باشد. در نتیجه می توان دریافت که قسمت های شمالی منطقه مغان (شهرستانهای اصلاندوز مغان و پارساآباد مغان) دارای شرایط مناسب و بخش هایی از جنوبی (شهرستانهای بیله سوار مغان و گرمی مغان) دارای شرایط متوسط از لحاظ کشت زیتون است.
از مجتمع باغات مغان در کشت و صنعت و دامپروری مغان بالای ۳۰۰ هکتار از اراضی شرکت به درختان زیتون اختصاص داده شده است.
گروه اولدوز مغان آمادگی پذیرش گروه های علاقمند به بازدید و مشارکت در فصل کاشت، داشت و برداشت زیتون را دارد. انشالله یکی از هدفهای گروه برگزاری جشنواره برداشت زیتون در منطقه مغان می باشد.
گردآوری: گروه اولدوز مغان